Jak přizpůsobit váš web nové éře vyhledávání

Představte si, že se chystáte na oběd a potřebujete rychle najít nejbližší vegetariánskou restauraci. Místo toho, abyste do svého telefonu napsali „vegetariánské restaurace v blízkosti“, jednoduše řeknete: „Hej Google, najdi mi nejbližší vegetariánskou restauraci.“ To je krása hlasového vyhledávání – rychlé a pohodlné.

Hlasové vyhledávání transformuje způsob, jakým lidé interagují s internetem, a to ovlivňuje i SEO. Jak tedy můžete optimalizovat váš web pro hlasové vyhledávání a zajistit, že vaše firma bude viditelná v této nové éře vyhledávání? Zde je několik tipů.

Máte zájem o SEO? Ozvěte se nám

Zaměřte se na dlouhé klíčové fráze a přirozený jazyk

Lidé mluví jinak, než píší. Při hlasovém vyhledávání lidé často používají celé věty a konverzační dotazy. Přemýšlejte o tom, jak by někdo mohl položit otázku o vašem produktu nebo službě, a pokuste se zahrnout tyto dlouhé klíčové výrazy do svého obsahu.

Optimalizujte pro místní vyhledávání

Mnoho dotazů hlasového vyhledávání je místně orientovaných, jako například: „Kde najdu nejbližší SEO agenturu?“ Ujistěte se, že vaše místní SEO je na bodě, aby se vaše firma zobrazila v těchto vyhledáváních. To zahrnuje správné nastavení Google My Business, zahrnutí kontaktních údajů a adresy na vašem webu a získání pozitivních recenzí.

Používejte strukturovaná data

Strukturovaná data, nebo také „schema markup“, pomáhají vyhledávačům lépe porozumět obsahu na vašem webu. To může zlepšit vaši viditelnost v hlasovém vyhledávání, protože vyhledávače mohou snadněji najít a prezentovat informace z vašeho webu.

Zajistěte rychlé načítání vašeho webu

Hlasové vyhledávání je často používáno na mobilních zařízeních a uživatelé očekávají rychlé výsledky. Zpomalení načítání vaší stránky může uživatele odradit a snížit šance, že se vaše stránka objeví v hlasovém vyhledávání. Optimalizujte své obrázky, minimalizujte použití CSS a JavaScriptu a využijte techniky jako je caching a komprese pro zvýšení rychlosti načítání stránek.

Tvořte obsah odpovídající na konkrétní otázky

Mnoho hlasových dotazů je formulováno jako otázky. „Jak“, „Proč“, „Kdy“ a „Kde“ jsou časté úvodní slova. Zahrnutím těchto otázek a jejich odpovědí do vašeho obsahu, například prostřednictvím FAQ stránky nebo blogových příspěvků, můžete zvýšit šance, že se vaše stránka objeví v hlasovém vyhledávání.

Využijte HTTPS

Google preferuje webové stránky, které používají HTTPS namísto HTTP, protože poskytují vyšší úroveň bezpečnosti. Ujistěte se, že váš web je zabezpečen a používá HTTPS.

Jak vyhodnotit výsledky hlasového vyhledávání

Měření výsledků hlasového vyhledávání může být náročné, protože většina analytických nástrojů ještě neposkytuje specifické údaje o hlasovém vyhledávání. Nicméně, stále existují způsoby, jak sledovat váš pokrok.

  • Sledujte výkon dlouhých klíčových frází:
    Pokud se zaměřujete na dlouhé klíčové fráze, můžete sledovat, jak se tyto fráze umisťují v SERP (výsledky vyhledávání). Nástroje jako SEMRush nebo Ahrefs vám mohou pomoci sledovat výkon klíčových slov.

  • Monitorujte návštěvnost z mobilních zařízení:
    Většina hlasových vyhledávání pochází z mobilních zařízení.

  • Zkoumejte výkon vaší stránky na základě místních dotazů:
    Pokud jste provedli úpravy pro místní SEO, sledujte, zda se zvyšuje návštěvnost z lokálních vyhledávacích dotazů.

  • Prozkoumejte vaše strukturované data: Strukturovaná data umožňují vyhledávacím strojům lepší orientaci ve vašem obsahu. Nástroje jako Google Search Console vám mohou poskytnout informace o tom, jak vaše strukturovaná data fungují a zda je Google správně interpretuje.

I když přesné měření výkonu v hlasovém vyhledávání je stále obtížné, tyto strategie mohou poskytnout cenné informace o tom, jak vaše optimalizace fungují.

Máte zájem o naše SEO služby?

viktory logo

Máte zájem o spolupráci? Rádi byste u nás pracovali? Pojďme zajít na společný oběd či kávu.
Nebo si rezervujte termín na nezávaznou online konzultaci.

Kontakt

  • Viktory digital s.r.o.

  • Vršovická 817/5, 101 00 Praha

  • IČ: 17532256

  • DIČ: CZ17532256

  • Jsme plátci DPH


© 2023 Viktory digital s.r.o.  Všechna práva vyhrazena